Ana içeriğe atla

Kuzey Kıbrıs’ın Yönetim Bilişim Sistemleri (YBS) Bölümü, Türkiye Cumhuriyeti’nin önemli devlet üniversitelerinden olan Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Yerleşkesi’nde 2024 yılında YÖK onayını alarak açılmış olup 2024-25 eğitim-öğretim yılında öğrenci alımına başlayacaktır. T.C., KKTC ve yabancı uyruklu öğrenci kabul edecek olan programa, Türkiye vatandaşı öğrenciler YKS, KKTC ile lise öğreniminin tamamını KKTC’de tamamlayan T.C. vatandaşları ve yabancı öğrenciler ise lise mezuniyet ortalamaları ile giriş yapabileceklerdir.

Yönetim Bilişim Sistemleri işletme, bilişim ve bilgisayar temel kavramlarını bünyesinde barındıran disiplinler arası bir bölümdür. Bilişim sistemlerindeki yeniliklerin ne hızda geliştiğini ve yaşantımızı ne ölçüde etkilediği ortadadır. İşte bu değişim yepyeni işletme sorunlarını da gündeme getiriyor çünkü bu sistemleri verimli bir şekilde yönetebilmek için bilişim altyapısına sahip olmak şarttır. Yönetim bilişimciler, tüm şirketlerde aranan kişiler olmaktadırlar. Bizler bu genç alanın Kuzey Kıbrıs’ta en deneyimli uygulayıcıları ve araştırmacıları olmak için yola çıkmış bulunmaktayız. Kaliteli eğitimin yetkin kadroyla birlikte gelen bir başka yapı taşı da modern teknik altyapıdır. Lisans öğrencilerimiz için tam donanımlı bilgisayarlardan oluşan laboratuvarımız bulunmaktadır ve buradaki derslerimiz öğrenci başına bir bilgisayar düşecek şekilde düzenlenmektedir. Tüm sınıflarımız ve laboratuvarımız video projektör donanımlı olup modern eğitimin ihtiyaçlarını karşılayacak düzeydedir. YBS lisans eğitimi ilk iki yıl içinde temel bilgisayar ve işletme derslerini içerir. Üçüncü ve dördüncü sınıflarda ise bu iki konuyu birleştiren entegrasyon dersleri vardır. Dikkatle takip ettiğimiz bilişim teknolojilerindeki yeniliklere paralel olarak da programımız her iki yılda bir, sektörel danışmanların da katkılarıyla güncellenecektir.

Programımızın müfredatı Boğaziçi Üniversitesi ile benzerlikler taşımaktadır. Lisans eğitimini tamamlayacak olan mezunlarımız başta yönetim danışmanlık firmaları olmak üzere, uluslararası ve ulusal büyük kuruluşların sistem ve yazılım geliştirme ya da bilgi işlem bölümlerinde veya donanım ve yazılım bölümlerinde çalışabilecektirler. Mezunlarımız, sistem analisti ve tasarımcısı, programcı, bilgi sistemleri yöneticisi, proje uzmanı ve yöneticisi, IT uzmanı/yöneticisi, iş analisti, pazarlama uzmanı/yöneticisi, finans uzmanı/yöneticisi ve insan kaynakları uzmanı/yöneticisi gibi çeşitli pozisyonlarda görev alabileceklerdir. Mezunlarımızın tüm dünyaya açılabilmeleri için programın eğitim dili İngilizce olarak seçilmiştir. ASBÜ KKTC-YBS Bölümü, kaliteli eğitim, özgür düşünce ortamı, sektördeki saygınlık gibi avantajları, dünyada ve ülkemizde önü son derece açık olan bu mesleğin eğitimini alırken yaşayabileceğiniz tek adres olacaktır. Türkiye'nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin her yerinden gelecek yetenekli, azimli, yaratıcı düşünen öğrencilere kapımız daima açıktır.